Expertområde

Analys och utveckling av företagets hållbarhetsposition

Vad ni får med vår tjänst

Genom att använda vår tjänst får ni en omfattande nulägesanalys av er hållbarhetsposition, vilket hjälper ert företag att identifiera förbättringspotential och planera för framtida hållbarhetsarbete.

Ekan levererar en helhetslösning som kartlägger ert nuläge och ger konkreta förslag på prioriterade insatser för att stärka er hållbarhet och rapportering.

“Att integrera hållbarhet i kärnan av ditt företags syfte, strategi och verksamhet är centralt, om du vill förbli relevant för dina kunder, investerare och anställda.”
Henrik Henriksson, VD för H2 Green Steel

Våra steg
Processen börjar med att vi skapar en strategisk canvas som visualiserar er nuvarande hållbarhetsposition. Därefter genomför vi en detaljerad gap-analys där vi jämför ert nuläge med etablerade hållbarhetsstandarder som CSRD och ESRS. Vi genomför djupintervjuer med nyckelpersoner och analyserar relevant dokumentation. Slutligen levererar vi en skräddarsydd rapport som inkluderar en strategisk canvas, gap-analys och konkreta åtgärdsförslag.

Er roll i processen
Arbetet inleds med ett gemensamt uppstartsmöte där vi lär känna varandra och planerar arbetet tillsammans. Därefter genomför vi fem till tio intervjuer med nyckelpersoner och ledning, inklusive VD, CFO, hållbarhetschef och andra relevanta personer. Intervjuerna tar mellan 90 och 120 minuter per person. Vi behöver också tillgång till policys och annan dokumentation som är relevant för att kunna bedöma nuläge och identifiera gap.

✓ Uppstartsmöte
✓ Intervjuer
✓ Dokumentation
✓ Samarbete
✓ Feedback

Fördelar

Förstå nuläget
Få en tydlig bild av er nuvarande hållbarhets-
position.

Strategisk vägledning
Få konkreta rekommendationer för att förbättra och integrera hållbarhet i verksamheten.

Expertstöd
Dra nytta av vår omfattande expertis inom hållbarhet.

Genom att samarbeta med oss får ni en god förståelse av er hållbarhetsposition och konkreta rekommendationer för att framtidssäkra er verksamhet.